Kerklaan 11 te Hansweert  |  Routebeschrijving
A A

Keuringen Scheepvaartpersoneel

Keuringen Scheepvaartpersoneel

Van het ministerie voor verkeer en waterstaat is dokter Ingelse gemachtigd om keuringen te verrichten bij zeevarenden en binnenvaartschippers.  Hij is specifiek aangewezen door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het gaat om zowel de Medische Keuring Zeevaart als de Medische Keuring Binnenvaart (Groot Vaarbewijs, Rijnpatent, Dienstboekje en Klein Vaarbewijs).

 

Zeevaart en Binnenvaart

Tijdens de keuring wordt u onderzocht op eventuele gezondheidsrisico’s en lichamelijke afwijkingen. Hiervoor moet u een uitgebreide vragenlijst invullen en voert de keuringsarts een lichamelijk onderzoek uit. Dit houdt onder andere in dat  uw bloeddruk, lengte en gewicht wordt gemeten. Tevens wordt uw urine onderzocht en vindt er een onderzoek plaats van gehoor en gezichtsvermogen.

Wanneer u na deze keuring wordt goedgekeurd, krijgt u van de keurende arts meteen het Seafarer Medical Certificate (Zeevarenden) of een officieel document van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (Binnenvaart) , met dit document kunt u een dienstboekje Rijnpatent of Groot Vaarbewijs aanvragen.

U dient de volgende  zaken mee te nemen:

  • geldig identiteitsbewijs,
  • geldig monsterboekje,
  • urine wordt op locatie opgevangen
  • voor brildragers en mensen met contactlenzen graag uw reservebril/ lenzenvloeistof meenemen.
  • medicatieoverzicht (indien van toepassing)
  • vaccinatieboekje (indien van toepassing)
  • ingevulde keuringsformulier wat u hieronder kan downloaden.

 

Het onderstaande keuringsformulier kunt u downloaden, printen en thuis invullen (u vult alleen de eerste 4 pagina’s in)

Download de PDF

 

Maken van afspraak voor de keuring kan via de assistente van de praktijklocatie huisartsenteam Zorg op Zak in ‘s-Heerenhoek:  0113 – 351 280.(op deze locatie vindt ook de keuring plaats)

(Indien u een keuring binnen 24 uur voor de keuring afmeld of u bent niet op de afgesproken tijd aanwezig, dan brengen wij u 50% van het keuringsbedrag in rekening.)

Actueel

29/06

Vakantiedokter
Huisartsenzorg voor toeristen Be...

Lees meer
10/06

Vacature doktersassistent(e)
Wij zijn op zoek naar een enthousia...

Lees meer
Archief