Laustraat 1-A te 's-Heerenhoek  |  Routebeschrijving
A A

De huisartsen van ’s-Gravenpolder, ’s-Heerenhoek en Ovezande gaan samenwerken in 1 Regiopraktijk

Zoals u wellicht weet is het tegenwoordig in Zeeland niet meer vanzelfsprekend dat er opvolgers voor huisartsen gevonden worden. Dit dreigende huisartsentekort treft nu ook de zak van Zuid-Beveland. De huisartsen van praktijk Nieuwsande (in Ovezande en Borssele) hebben geen opvolger kunnen vinden voor hun mooie praktijk terwijl hun pensioengerechtigde leeftijd nadert. Om een oplossing te vinden voor dit probleem hebben de huisartsen in de zak van Zuid-Beveland de koppen bij elkaar gestoken.

Oplossing
Om de medische en farmaceutische zorg voor alle patiënten in de zak van Zuid-Beveland te borgen zal de huisartsenpraktijk NieuwSande per 1 januari 2020 worden overgenomen door een samenwerkingsverband tussen de huisartsenpraktijken van ‘s-Heerenhoek en ’s-Gravenpolder, die dan een regiopraktijk gaan vormen op 4 locaties: ’s-Gravenpolder, Hoedekenskerke, Ovezande en ’s-Heerenhoek.
De spreekuurlocatie en de apotheek te Borssele zal komen te vervallen. Patiënten uit Borssele kunnen volgend jaar voor hun zorg terecht in ’s-Heerenhoek en Ovezande. Over de vorm van medicijnverstrekking op het dorp Borssele wordt nog nagedacht.
Tevens komt er een nieuwe huisarts in de regiopraktijk werken, namelijk mevr. M. Bogaerts-Samama. Zij gaat samen met de dokters uit ’s-Heerenhoek en ’s-Gravenpolder de spreekuren verzorgen.

Er zijn dus grote veranderingen op komst en we hopen en vertrouwen erop dat we een goede manier hebben gevonden om kwalitatief hoogwaardige huisartsenzorg voor u te kunnen blijven leveren. U zult uiteraard nog ingelicht gaan worden over de precieze invulling van de organisatie van de nieuwe regio-praktijk.

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/115861/Huisartsentekort-zorgt-voor-sluiting-Borselse-praktijken

 

Naar archief

Actueel

26/01

Voorjaarsvakantie
Tijdens de voorjaarsvakantie (09-02...

Lees meer
15/12

Kerstvakantie
Tijdens de kerstvakantie (25-12-202...

Lees meer
Archief