Laustraat 1-A te 's-Heerenhoek  |  Routebeschrijving
A A

Rijbewijskeuring

Rijbewijskeuring

 

Tot januari 2020 nam oud-collega huisarts Zwartele enorm veel rijbewijskeuringen voor patiënten woonachtig in de Zak van Zuid-Beveland voor zijn rekening. Helaas is hij hiermee gestopt. Om te voorzien in een dringende vraag hebben Wouter van Werkum (’s-Gravenpolder), Margriet Bogaerts (Ovezande) en Pieter Ingelse (’s-Heerenhoek) besloten om rijbewijskeuringen te gaan doen.

 

Bij het vernieuwen van het rijbewijs in verband met het bereiken van uw 75ste of 80ste of 85ste of 90ste levensjaar vindt een medische keuring plaats. Rijbewijskeuringen verrichten wij uitsluitend voor patiënten die ingeschreven staan als patiënt bij huisartsenteam Zorg op Zak.

De ‘Gezondheidsverklaring’ kunt u via de website van het CBR invullen.

U krijgt van het CBR bericht dat u een afspraak kunt maken met een arts.

 

Meenemen

U dient het volgende mee te brengen naar de keuring:

  • Uw huidige rijbewijs
  • Uw brief van het CBR met daarin de zgn. ZD-code(ZorgDomein)
  • Een en plastic potje metverse urine. (De urine mag niet ouder dan 2 uur zijn).
  • Eventuele bril/contactlenzen (Tip: Laat uw ogen voor de keuring door een opticien controleren om een eventuele herkeuring te voorkomen)
  • Contant geld

 

Tijdens de keuring

De rijbewijskeuring is bedoeld om vast te stellen of u gezond genoeg bent om veilig en zelfstandig een voertuig te kunnen besturen. De keuring bestaat uit de volgende onderdelen:

– Bespreking van uw Gezondheidsverklaring
– Lichamelijk onderzoek (functioneren van armen, benen en wervelkolom)
– Bloeddrukmeting
– Ogentest
– Urine-onderzoek (op suikerziekte)
– Rapportage in het keuringsverslag en evt. aanvullende formulieren

De volledige tijdsduur van de rijbewijskeuring bedraagt ca. 20 minuten.

 

Kosten

Wij rekenen 40 euro voor 1 keuringsformulier. Voor elk aanvullend formulier (bijvoorbeeld formulier hart- en vaatziekten, formulier diabetes mellitus, formulier beroerte, formulier medicatie etc.) rekenen wij 20 euro extra. Rijbewijskeuringen plannen wij bij voorkeur aan het einde van de dag. Meestal is de apotheek met bijbehorende pinfaciliteiten dan al gesloten. Wij vragen u daarom om contant af te rekenen. Uiteraard krijgt u van ons een kwitantie.

Na de keuring mag de huisarts geen uitspraak doen over uw medische geschiktheid. Hij/zij schrijft de bevindingen in het keuringsverslag. Het CBR beoordeelt alle informatie en bericht u binnen vier weken over de uitkomst(en). Als het nodig is verwijst het CBR u naar een medisch specialist. Soms is een rijtest nodig.

 

Actueel

20/07

Tijdelijk gewijzigde openingstijden
In de zomervakantie medische zorg t...

Lees meer
13/07

Terugroepactie medicatie
Aan alle patiënten die het betreft...

Lees meer
Archief