Zoeken
Kies uw taal

Rijbewijskeuring

Rijbewijskeuring

Bij het vernieuwen van het rijbewijs in verband met het bereiken van uw 75ste of 80ste of 85ste of 90ste levensjaar of bij bepaalde medische aandoeningen vindt een medische keuring plaats. Rijbewijskeuringen verrichten wij uitsluitend voor patiënten die ingeschreven staan als patiënt bij huisartsenteam Zorg op Zak en als de ruimte in het spreekuur het toelaat.

De ‘Gezondheidsverklaring’ kunt u via de website van het CBR invullen. U krijgt van het CBR formulieren opgestuurd en daarna kunt u een afspraak maken met 1 van bovengenoemde artsen.

Meenemen
U dient het volgende mee te brengen naar de keuring:

  • Uw huidige rijbewijs
  • Uw brief en formulieren van het CBR met daarin de zgn. ZD-code (ZorgDomein)
  • Een plastic potje met verse urine. (De urine mag niet ouder dan 2 uur zijn).
  • Eventuele bril/contactlenzen (Tip: Laat uw ogen voor de keuring door een opticien controleren om een eventuele herkeuring te voorkomen)
  • Contant geld

Tijdens de keuring
De rijbewijskeuring is bedoeld om vast te stellen of u gezond genoeg bent om veilig en zelfstandig een voertuig te kunnen besturen. De keuring bestaat uit de volgende onderdelen:

– Bespreking van uw Gezondheidsverklaring
– Lichamelijk onderzoek (functioneren van armen, benen en wervelkolom)
– Bloeddrukmeting
– Ogentest
– Urine-onderzoek (op suikerziekte)
– Rapportage in het keuringsverslag en evt. aanvullende formulieren
De volledige tijdsduur van de rijbewijskeuring bedraagt ca. 20 minuten.

Kosten
Wij rekenen 70 euro voor de rijbewijskeuring. Rijbewijskeuringen plannen wij bij voorkeur aan het einde van de dag. Meestal is de apotheek met bijbehorende pinfaciliteiten dan al gesloten. Wij vragen u daarom om contant af te rekenen.

Na de keuring mag de huisarts geen uitspraak doen over uw medische geschiktheid. Hij/zij schrijft de bevindingen in het keuringsverslag. Het CBR beoordeelt alle informatie en bericht u binnen vier weken over de uitkomst(en). Als het nodig is verwijst het CBR u naar een medisch specialist. Soms is een rijtest nodig.

Actueel nieuws
Twijfelt u of u wel naar de huisarts moet?
Hieronder vindt u allerlei informatie die u verder helpt.