Bosseweide 2 te 's-Gravenpolder  |  Routebeschrijving
A A

Rijbewijskeuring

Rijbewijskeuring
Tot januari 2020 nam oud-collega huisarts Zwartele enorm veel rijbewijskeuringen voor patiënten woonachtig in de Zak van Zuid-Beveland voor zijn rekening. Helaas is hij hiermee gestopt. Om te voorzien in een dringende vraag hebben de huisartsen Wouter van Werkum (’s-Gravenpolder), Margriet Bogaerts (Ovezande) en Pieter Ingelse (’s-Heerenhoek) besloten om rijbewijskeuringen te gaan doen.

Bij het vernieuwen van het rijbewijs in verband met het bereiken van uw 75ste of 80ste of 85ste of 90ste levensjaar vindt een medische keuring plaats. Rijbewijskeuringen verrichten wij uitsluitend voor patiënten die ingeschreven staan als patiënt bij huisartsenteam Zorg op Zak.

De ‘Gezondheidsverklaring’ kunt u via de website van het CBR invullen. U krijgt van het CBR formulieren opgestuurd en daarna kunt u een afspraak maken met 1 van bovengenoemde artsen.

Meenemen
U dient het volgende mee te brengen naar de keuring:

  • Uw huidige rijbewijs
  • Uw brief en formulieren van het CBR met daarin de zgn. ZD-code (ZorgDomein)
  • Een plastic potje met verse urine. (De urine mag niet ouder dan 2 uur zijn).
  • Eventuele bril/contactlenzen (Tip: Laat uw ogen voor de keuring door een opticien controleren om een eventuele herkeuring te voorkomen)
  • Contant geld

Tijdens de keuring
De rijbewijskeuring is bedoeld om vast te stellen of u gezond genoeg bent om veilig en zelfstandig een voertuig te kunnen besturen. De keuring bestaat uit de volgende onderdelen:

– Bespreking van uw Gezondheidsverklaring
– Lichamelijk onderzoek (functioneren van armen, benen en wervelkolom)
– Bloeddrukmeting
– Ogentest
– Urine-onderzoek (op suikerziekte)
– Rapportage in het keuringsverslag en evt. aanvullende formulieren
De volledige tijdsduur van de rijbewijskeuring bedraagt ca. 20 minuten.

Kosten
Wij rekenen 40 euro voor 1 keuringsformulier. Voor elk aanvullend formulier (bijvoorbeeld formulier hart- en vaatziekten, formulier diabetes mellitus, formulier beroerte, formulier medicatie etc.) rekenen wij 20 euro extra. Rijbewijskeuringen plannen wij bij voorkeur aan het einde van de dag. Meestal is de apotheek met bijbehorende pinfaciliteiten dan al gesloten. Wij vragen u daarom om contant af te rekenen. Uiteraard krijgt u van ons een kwitantie.

Na de keuring mag de huisarts geen uitspraak doen over uw medische geschiktheid. Hij/zij schrijft de bevindingen in het keuringsverslag. Het CBR beoordeelt alle informatie en bericht u binnen vier weken over de uitkomst(en). Als het nodig is verwijst het CBR u naar een medisch specialist. Soms is een rijtest nodig.

Actueel

08/10

Welzijn op recept
Huisartsenteam Zorg op Zak en de ge...

Lees meer
30/03

Patientenportaal uit de lucht
Het spijt ons zeer om u te moeten m...

Lees meer
Archief